Nieuw! LED therapie met de Dermalux Flex MD

10 jaar laserontharing: uitzonderlijke actie!
7 oktober 2019
Actie Dagcrèmes
20% korting op ALLE dagcrèmes!
4 november 2019

Nieuw! LED therapie met de Dermalux Flex MD

Dermalux Flex MD

LED Therapie met behulp van het eerste draagbare LED-Systeem

Om zowel de klassieke behandeling als de huidverbeterende peels te optimaliseren, hebben we aan ons gamma een LED-systeem toegevoegd. Met trots introduceren wij het eerste draagbare LED-systeem met medische CE- keuring.

Wat is dit precies?

LED Therapie is gebaseerd op het principe dat levende cellen licht kunnen absorberen en daardoor positief beïnvloed kunnen worden. In tegenstelling dat blootstelling aan licht vaak geassocieerd wordt met huidveroudering en schade, heeft licht ook veel positieve invloeden op het lichaam. Het verschil tussen een positieve en negatieve invloed ligt in de mate waarin we aan bepaalde delen van het lichtspectrum worden blootgesteld.

Voortdurende blootstelling aan UV-licht is zeer schadelijk, maar van gecontroleerde hoeveelheden (gefilterd) rood, blauw en onzichtbaar infrarood is klinisch bewezen dat ze positieve effecten genereren.

De behandeling bestaat eruit om de huid te ‘bestralen’ met lage hoeveelheden van dit goedaardig licht waardoor de celfuncties weer energie krijgen en verschillende celprocessen gestimuleerd worden met positieve effecten op de huid tot gevolg. Huidcellen met energie werken beter en herstellen sneller, wat leidt tot een jongere, gezondere en stralende huid. Deze effecten zijn een natuurlijke reactie van de huid gelijkaardig aan de reactie van planten op de zon.

Dermalux Flex MD biedt een aangename behandeling met de kracht van zuiver licht waarmee de resultaten van andere technieken, zoals de Mediderma peels of de Nanomaskers worden versterkt.

We werken met specifieke golflengtes van licht:
  • Rood licht (633 nm):  Verhoogt hydratatie, kalmeert roodheid en irritatie, vermindert fijne lijntjes en rimpels, herstelt de glans van de huid.
  • Blauw licht (415 nm): Anti-bactiële werking, helpt opstoot van onzuiverheden te voorkomen, normaliseert sebumproductie
  • NIR onzichtbaar licht (830 nm): Ondersteuning bij verstrakkende en verstevigende behandelingen, pre- en post-therapie bij ingrepen, helpt littekens te voorkomen, geavanceerde anti-ageing.

De behandeltijd van een LED Therapie is 30 min onder de LED. Welke combinatie van licht er gebruikt wordt, hangt af van de problematiek van de huid.